Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
13/05/2021 07:23:47 AM

Δηλώσεις Εφόρου Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας μετά το πέρας της επίσημης υποβολής υποψηφιοτήτων

12-05-2021 16:40

Εγώ, ο Οδυσσέας Κ. Χατζηστεφάνου, Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, ανακοινώνω ότι σήμερα 12/05/2021 δέχθηκα την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Επαρχία Λάρνακας, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι για την Επαρχία Λάρνακας υπάρχουν 6 Βουλευτικές Έδρες.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν είναι 68.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από 15 Συνδυασμούς Κομμάτων καθώς και μια υποψηφιότητα από ένα (1) Μεμονωμένο Ανεξάρτητο Υποψήφιο.

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των υποψηφίων έχουν αναρτηθεί στο χώρο όπου έγινε η υποβολή υποψηφιοτήτων, για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 24 ωρών μετά την ώρα λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. της 13ης Μαΐου 2021. Εξέταση των ενστάσεων, που τυχόν υποβληθούν, θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής.

Για σκοπούς των Βουλευτικών Εκλογών του 2021 προβλέπεται να λειτουργήσουν περίπου 1150 εκλογικά κέντρα παγκύπρια και 10 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Στην Επαρχία Λάρνακας υπάρχουν 98.416 σύνολο εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι κατανεμήθηκαν και θα ψηφίσουν σε 192 εκλογικά κέντρα. Επιπρόσθετα στην επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν γύρω στις 25 κινητές κάλπες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς ψηφοφορίας μόνο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών.

Όλοι οι εκτοπισθέντες οι οποίοι προέρχονται από την Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα των Εκλογικών Περιφερειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς επίσης και στα κέντρα του εξωτερικού, όπου έχουν τη διαμονή τους.

(EΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα