Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
29/05/2021

Βουλευτικές Εκλογές 2021- Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει πως από σήμερα απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις και η τυχόν δημοσίευση ειδήσεων και ανακοινώσεων και καλεί προς συμμόρφωσηΟ Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει, ότι δέχθηκε καταγγελίες πως εκλογικοί συνδυασμοί, κόμματα και υποψήφιοι, δεν συμμορφώθηκαν με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα του άρθρου 63(1)(β) του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, που αναφέρει ρητά, πως η διαφήμιση, με ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, δεν επιτρέπεται κατά την παραμονή και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, εξακολουθούν να είναι αναρτημένες διαφημιστικές πινακίδες σε δημόσιους χώρους, που το περιεχόμενό τους αφορά εκλογικούς συνδυασμούς, κόμματα και υποψηφίους, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ήδη αφαιρεθεί. Υπενθυμίζεται, πως οι παραβάτες του Νόμου σε σχέση με το θέμα αυτό είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή σε πρόστιμο μέχρι €5000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

Ο Γενικός Έφορος καλεί τους εκλογικούς συνδυασμούς, τα κόμματα και τους υποψηφίους, που έχουν αναρτήσει οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό σε δημόσιους χώρους, είτε οι ίδιοι είτε με δικές τους οδηγίες, και δεν το έχουν ήδη αφαιρέσει, να φροντίσουν το υλικό αυτό να αφαιρεθεί άμεσα. Σημειώνει επίσης, πως δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία να επιληφθεί του θέματος και να καταγγελθούν όσοι δεν θα συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της Νόμου.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα