Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/05/2021 07:26:08 PM

O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο των δηλώσεων του για τη λήξη της ψηφοφορίας και των τελικών αποτελεσμάτων προσέλευσης ψηφοφόρων
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για τη λήξη της ψηφοφορίας και για το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση των exit polls από κάποια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας πριν την ανακοίνωση του ιδίου για κλείσιμο των καλπών, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανάφερε ότι «με βάση τη νομοθεσία δεν μπορούν να ανακοινωθούν τα exit polls, χωρίς να δοθεί η πληροφόρηση ότι έκλεισαν οι κάλπες από τον Γενικό Έφορο», και παρέπεμψε σχετικά στην εκλογική νομοθεσία. Σημείωσε ότι θα τύχει ενημέρωσης και, αναλόγως, τόσο το Γραφείο του Εφόρου Εκλογών όσο και οι αρμόδιες Αρχές, θα πράξουν.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τέλος το ποσοστό προσέλευσης, που ήταν χαμηλότερο από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, και κατά πόσο το θεωρεί απογοητευτικό, είπε:

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι έκπληξη το γεγονός ότι είχαμε αυτό το μεγάλο ποσοστό. Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας. Εάν με αυτά τα δεδομένα το ποσοστό προσέλευσης είναι μειωμένο κατά 3%, τουλάχιστον, προσωπικά, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Θα ήμουν πολύ πιο ευτυχής αν ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αλλά η προσέλευση, νομίζω, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών ήταν αρκετά ικανοποιητική».


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα