Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
24/04/2023

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Επιτροπής Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΟ Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της ετοιμασίας τροποποιητικών νομοσχεδίων από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη διεξαγωγή των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2024 και την εύρυθμη λειτουργία των νέων Δήμων, ο Υπουργός άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε πρόνοιες που αφορούν κυρίως στην πολιτική διάσταση.

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα σύνεσης, κατέληξε όπως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα κοινοβουλευτικά κόμματα υποβάλουν τις θέσεις τους επί των προτεινόμενων νομοσχεδίων που τους παρουσιάστηκαν.

Σε ερώτηση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με το θέμα της πολυπλοκότητας διεξαγωγής των εκλογών του Μαΐου του 2024, ο Υπουργός ενημέρωσε για τους προβληματισμούς του αναφορικά με τις πρακτικές και τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν και σημείωσε ότι τυγχάνουν της αξιολόγησης από το Υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής δυο ξεχωριστών εκλογών.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα