Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/02/2023 02:53:07 PM

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Επαναληπτική Εκλογή: Δήλωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών δρος Κώστα Κωνσταντίνου για την επανέναρξη της ψηφοφορίας η ώρα 1 μ.μ.Μετά από διακοπή μιας ώρας, η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επανήρχισε στη 1:00 μ.μ. ακριβώς.

Με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι εκτίμησή μας είναι πως η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων της επαναληπτικής ψηφοφορίας της Κυριακής αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα σε σχέση με τον Α΄ Γύρο των Εκλογών. Αυτό αφενός, λόγω της ευκολότερης διαδικασίας διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι κατά πολύ μικρότερος, σε σχέση με την περασμένη Κυριακή και, αφετέρου, λόγω των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών που έχουμε σήμερα.

Έτσι εκτιμούμε, πως εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, γύρω στις 7.30 μ.μ. με 8.00 το βράδυ θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει η διαδικασία επιβεβαίωσης των αποτελεσμάτων, έτσι ώστε γύρω στις 9 το βράδυ να έχουμε τα επίσημα τελικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, στις 10 το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία, 2023 – 2028.

Απομένουν λοιπόν λιγότερες από 5 ώρες για τη λήξη της ψηφοφορίας. Γι’ αυτό καλώ ξανά, όλες και όλους τις/τους ψηφοφόρους, όπως προσέλθουν εγκαίρως στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζει ο Νόμος, δηλαδή μέχρι τις 6 μ.μ..

Για τη δήλωση του Γενικού Εφόρου Εκλογής για την επανέναρξη της ψηφοφορίας, πατήστε εδώ.

(ΕΦυς/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα