Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
03/03/2024

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕΣτις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα αύριο, 4 Μαρτίου 2024, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Τους 27 Υπουργούς θα απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης, με έμφαση στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, παρουσιάζοντας εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των δυσανάλογων μεταναστευτικών ροών, θα επαναφέρει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα. Ο Κύπριος Υπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να εξεταστεί η αξιολόγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου Σώματος για τη μετανάστευση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, και στη βάση αυτής να ληφθεί απόφαση συλλογικά και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Υπουργός θα επαναλάβει την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τις χώρες αυτές, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη εποπτεία και διαχείριση των συνόρων κατά μήκους της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Europol.

Ο κ. Ιωάννου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα