Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/05/2021 03:35:58 PM

Βουλευτικές Εκλογές 2021 – O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη δήλωσή του για την επανέναρξη τη ψηφοφορίας η ώρα 1μ.μ
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την επανέναρξη τη ψηφοφορίας η ώρα 1 μ.μ., απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις από την κάλπη στη Θεσσαλονίκη, εάν έχουν προσέλθει πάνω από 21 ψηφοφόροι, ή θα χρειαστεί να γίνει η διαδικασία για αεροπορική μεταφορά, ο Γενικός Έφορος Εκλογών είπε ότι υπολείπονται ελάχιστοι ψηφοφόροι «για να αγγίξουμε τον αριθμό των 21 από την εκλογική περιφέρεια Κερύνειας στη Θεσσαλονίκη».

«Ευελπιστούμε ότι το απόγευμα, θα προκύψουν και αυτοί που υπολείπονται, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει η μεταφορά της κάλπης», είπε. Πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί οι εκλογικοί συνδυασμοί για το γεγονός. «Ευελπιστώ ότι και οι ίδιοι θα βοηθήσουν, θα συμβάλουν με τους δικούς τους τρόπους, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το άνοιγμα της κάλπης στον χώρο της Θεσσαλονίκης και να μην χρειαστεί όλη αυτή η ταλαιπωρία», σημείωσε ο δρ Κωνσταντίνου.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ενήμερος για περιστατικό στην Κακοπετριά, σύμφωνα με το οποίο άτομο θετικό στον ιό, είχε δηλώσει μια άλλη διεύθυνση κατοικίας, λίγα μέτρα – όπως ο ίδιος ανάφερε – μακριά από την οικία του, επειδή μπήκε σε αυτοπεριορισμό και δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσει, ο Γενικός Έφορος απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος.

Υπενθύμισε δε την πρόνοια της νομοθεσίας, η οποία «προβλέπει τη δημιουργία ειδικού εκλογικού καταλόγου στον οποίο εγγράφονται άτομα, τα οποία θα βρίσκονται σήμερα σε περιορισμό λόγω του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας και η ψηφοφορία γίνεται στη διεύθυνση συνήθους διαμονής».

Εξήγησε ότι η διεύθυνση, σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να είναι αυτή που είναι καταχωρημένη στο μητρώο πληθυσμού, ώστε να υπάρχει και η διασφάλιση ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, και συμπλήρωσε ότι εάν ήταν διαφορετική η διεύθυνση, δεν μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα αυτό.

Σε τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι το ποσοστό της Λευκωσίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα χαμηλό, είπε ότι «ως Υπουργείο Εσωτερικών και ως Γραφείο του Εφόρου Εκλογών η δουλειά μας είναι να διευκολύνουμε τους ψηφοφόρους, για να μπορέσουν να προσέλθουν και να ασκήσουν το δικαίωμα τους». «Ευελπιστούμε ότι το απόγευμα θα αυξηθεί η ροή και στη Λευκωσία», κατέληξε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα