Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
03/11/2021 12:19:39 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επισκέφθηκε την Κοινότητα των Λυμπιών μετά την πρόκληση ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

03-11-2021 11:36

Στη στήριξη των ανθρώπων για τις ζημιές που έχουν υποστεί, αλλά και στην εξεύρεση λύσεων προκειμένου να μην υπάρξει ξανά επανάληψη τέτοιων των φαινομένων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Ο Υπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί την Κοινότητα των Λυμπιών για να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Είμαστε εδώ μαζί με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, την Επαρχιακή Διοίκηση και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, μετά την πρώτη δική μας αποτίμηση και την καταγραφή των ζημιών- και όχι μόνο- για να συνεκτιμήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος», είπε ο κ. Υπουργός.

«Ήδη είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι με την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, και ιδιαίτερα της Επαρχιακή Διοίκησης, τους οποίους και ευχαριστώ, ο ένας από τους δυο χωρητικούς δρόμους που είχαν πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι εργαζόμαστε στον δεύτερο δρόμο.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η αποτίμηση όσον αφορά στις ζημιές στα διάφορα ιδιωτικά υποστατικά και ότι έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων και ενημέρωσε ότι «θα καλύψουμε το σύνολο της δαπάνης, πλην μιας μικρής συνεισφοράς της κοινοτικής αρχής».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτό που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των ζημιών. «Είναι ακριβώς η προσπάθεια να μην επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα» τόνισε, και συμπλήρωσε λέγοντας πως «πάντοτε θα υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις».

Ανάφερε, επίσης, ότι έχουν εντοπιστεί «συγκεκριμένα προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα τα θέματα ηλεκτροδότησης της κοινότητας. Έχει ήδη ενημερωθεί άμεσα η Αρχή Ηλεκτρισμού και θα επιληφθεί του θέματος».

Πληροφόρησε ότι έχει συμφωνηθεί η διενέργεια υδρολογικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή της κοινότητας με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε, όπως είπε, «να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό που έχει συμβεί».

Είπε περαιτέρω ότι «θα αντιμετωπίσουμε δραστικά και αποτελεσματικά ένα-δυο μεμονωμένα περιστατικά στην κοινότητα, που φαίνεται ότι ενοχοποιούνται για το πρόβλημα της δημιουργίας πλημμυρών σε τοπικά σημεία, εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων που έχουν γίνει από ιδιώτες», και υπογράμμισε πως «σε αυτό το σημείο θα είμαστε αποφασιστικοί».

Σημείωσε ότι «άμεσα θα επέμβουμε σε αυτή την αποκατάσταση, ούτως ώστε να λύσουμε το πρόβλημα».

Κλείνοντας ανέφερε πως «το ζητούμενο και για τα Λύμπια, και για πολλές άλλες κοινότητες, είναι αυτό: αφενός μεν να στηρίζουμε στον βαθμό που μπορούμε τους ανθρώπους για τις ζημιές που έχουν υποστεί, αλλά από την άλλη να βρίσκουμε και λύσεις για να μην έχουμε επανάληψη αυτών των φαινομένων».

Ο Κοινοτάρχης Λυμπιών κ. Μιχάλης Γεωργίου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες τους κράτους και τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση.

«Έχουμε δει όλα τα προβλήματα αντιμετώπισης και επούλωσης όλων των πληγών που μας άφησε η καταιγίδα, καθώς και προγραμματισμό επίλυσης, για να είναι διαχρονικές οι λύσεις που θα δώσουμε», είπε ο Κοινοτάρχης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επίσκεψη του Υπουργού. Ελπίζουμε να διορθωθούν όλα που έχουν προκληθεί».


(ΕΦυς/ΜΒ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα