Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
16/01/2024 02:24:50 PM

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου





Τα ζητήματα στους προσφυγικούς οικισμούς και η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Δήμαρχο κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου.

Ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Μόρφου για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου «κτίΖΩ», επισημαίνοντας ότι έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις των πολυκατοικιών που εμπίπτουν στην πρώτη φάση του Σχεδίου και σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την αναδόμηση των δύο πρώτων πολυκατοικιών. Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι επισπεύδεται η έναρξη της δεύτερης φάσης του Σχεδίου «κτίΖΩ» με ενημέρωση των δικαιούχων στις 70 πολυκατοικίες που ακολουθούν.

Σε σχέση με τις προσπάθειες για εξορθολογισμό της διαχείρισης και της διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο κ. Υπουργός εξήγησε ότι το εγχείρημα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό των κριτηρίων παραχώρησης, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των μισθωτών. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, με διαφάνεια και αξιοκρατία προς το συμφέρον του προσφυγικού κόσμου.

Τέλος, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Μόρφου. Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και την ενίσχυση της στήριξης προς τους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα