Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/04/2022 11:25:13 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει σε Βουλγαρία και Σλοβενία για επίσημη επίσκεψη

06-04-2022 07:48

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής αναχωρεί σήμερα το πρωί για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία και στη Σλοβενία, κατόπιν πρόσκλησης των αντιστοίχων ομολόγων του.

Βασικό αντικείμενο κατά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τον Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών κ. Boyko Rashkov και τον Σλοβένο Υπουργό Εσωτερικών κ. Aleš Hojs, θα αποτελέσει η συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και των δυο χωρών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση. Περαιτέρω θα συζητηθούν η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σόφια, ο κ. Νουρής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων των δυο χωρών σε συνέχεια και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Βουλγαρία το 2020.

Τον Υπουργό θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Λοϊζος Μιχαήλ .

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου 2022.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα