Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
22/12/2020 03:21:01 PM

Απάντηση του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας σε δημοσίευμα που αφορά σε καταγγελία υπαλλήλου για τα κρούσματαΤο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ), σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Καταγγελία από το Κτηματολόγιο Λευκωσίας», το οποίο αφορά σε καταγγελία υπαλλήλου για τα κρούσματα Covid-19 που έχουν εμφανιστεί στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το ΤΚΧ είναι βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας έλαβε δραστικά μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων και του κοινού, διασφαλίζοντας παράλληλα, και υπό τις περιστάσεις, την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Ακολούθησε και εξακολουθεί να τηρεί με απόλυτη αυστηρότητα όλα τα πρωτόκολλα και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Περιόρισε τις επισκέψεις του κοινού στις απόλυτα αναγκαίες, υλοποιώντας την υποβολή αιτήσεων μόνο ηλεκτρονικά, τη διεκπεραίωση δικαιοπραξιών μόνο με ραντεβού, ενώ άμεσα προχώρησε σε διαδικασίες για την πλήρη αξιοποίηση του συστήματος της Διαδικτυακής Πύλης του Κτηματολογίου. Στόχος είναι η προστασία της υγείας του κοινού και των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα η όσο το δυνατό πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινωνίας και κατ’ επέκταση της οικονομίας του τόπου.

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε αριθμός κρουσμάτων στο ισόγειο του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, στον χώρο εξυπηρέτησης του κοινού. Άμεσα λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως αυτοπεριορισμοί, απολυμάνσεις, ιχνηλάτηση επαφών και διενέργεια επί τόπου ελέγχων του προσωπικού. Επισημαίνεται ότι το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο συνεχίζει τις εργασίες του με αντικατάσταση προσωπικού.

Πέραν των πιο πάνω, σημειώνεται ότι, στη βάση της μέχρι στιγμής ενημέρωσης του Τμήματος, ουδείς από το προσωπικό που είναι κρούσμα δεν βρίσκεται σε Νοσοκομείο.

Διαβεβαιώνουμε ότι η Διεύθυνση του ΤΚΧ είναι σε άμεση επαφή με τη Διεύθυνση του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, αλλά και τα λοιπά Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία και με την καθοδήγηση των αρμόδιων Υπουργείων εφαρμόζει όλες τις σχετικές οδηγίες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια και την υγεία των υπαλλήλων και του κοινού.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα