Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
01/10/2022

Επαφές Υπουργού Εσωτερικών στον ΟΗΕ

01-10-2022 11:35

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών, είχε την Παρασκευή 29/9/2022 συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα κ. Courtenay Ratray στην έδρα του ΟΗΕ, ενώ σήμερα συναντήθηκε με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, κ. Jean-Pierre Lacroix.

Ο κ. Νουρής, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση, τόνισε ότι κατά την εκτίμηση του οι επαφές με τους δύο αξιωματούχους του ΟΗΕ, ήταν πολύ σημαντικές και επικεντρωθήκαν στο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών μέσω της ουδέτερης ζώνης.

Ανέφερε ότι η Κύπρος ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό και ζήτησε την έμπρακτη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών μέσω της UNFICYP στον τρόπο ελέγχου όσων εισέρχονται στην ουδέτερη ζώνη. Υπογράμμισε ότι και οι δύο αξιωματούχοι έδειξαν κατανόηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόθεση τους να μελετήσουν πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του.

Τον Υπουργό Εσωτερικών συνόδευαν στις συναντήσεις του η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Νιόβη Παρισινού και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

IK


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα