Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/11/2023 01:49:59 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Μαδρίτη για τα εγκαίνια της έκθεσης του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών «ELLE – Η γυναίκα στην Αρχαιότητα»Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, θα τελέσει τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με τίτλο «ELLE – Η γυναίκα στην Αρχαιότητα». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία, στο Κέντρο Πολιτισμού “Circulo de Bellas Artes”.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην ισπανική πρωτεύουσα, ο κ. Ιωάννου θα έχει αύριο διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας κ. Fernando Grande-Marlaska Gómez, κατά την οποία θα γίνει ανασκόπηση της παρούσας κατάστασης σε σχέση με το μεταναστευτικό, ενώ θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών για αποτελεσματικότερη διαχείριση των αυξημένων ροών παράτυπων μεταναστών, τόσο στο πλαίσιο της Ομάδας MED5 όσο και των Σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Υπουργοί Εσωτερικών Κύπρου και Ισπανίας θα συζητήσουν, επίσης, άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δύο Υπουργείων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φόρουμ, με θέμα «Δημοκρατική Ποιότητα. Προκλήσεις της δημοκρατίας στον 21ο αιώνα», το οποίο εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων, υπό τον γενικότερο τίτλο “Futuro Europa”. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν το Πολιτιστικό Κέντρο “Circulo de Bellas Artes” και το Γραφείο Συντονισμού για την Ισπανική Προεδρία της ΕΕ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα