Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
22/09/2023 03:10:52 PM

Σε πορεία υλοποίησης το Σχέδιο «κτίΖΩ» - Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση συντονισμού της πρώτης ομάδας ιδιοκτητώνΜε εντατικό ρυθμό προχωρά η υλοποίηση του Σχεδίου «κτίΖΩ», με έμφαση να δίνεται αυτή την περίοδο στις συναντήσεις γνωριμίας και συντονισμού των ομάδων ιδιοκτητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της πρώτης ομάδας ιδιοκτητών από τις δύο πολυκατοικίες που βρίσκονται στον οικισμό Αποστόλου Ανδρέα στον Δήμο Λατσιών. Οι 18 δικαιούχοι ενημερώθηκαν από Λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τα επόμενα βήματα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στη συνέχεια για την αναδόμηση της νέας πολυκατοικίας. Επιπρόσθετα, στη συνάντηση, οι δικαιούχοι καθόρισαν τα τέσσερα άτομα που θα αποτελέσουν τη συντονιστική επιτροπή της πολυκατοικίας και θα ενεργούν εκ μέρους της ομάδας για την παρακολούθηση της διαδικασίας ανέγερσης της νέας πολυκατοικίας σε συνεννόηση με τον Συντονιστή Έργου που θα επιλέξουν.

Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκε σήμερα ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών για την κατεδάφιση των πέντε πολυκατοικιών που βρίσκονται στον Δήμο Λατσιών και περιλαμβάνονται στις 20 προς άμεση κατεδάφιση πολυκατοικίες της α’ φάσης του Σχεδίου. Ακολούθως, και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών το επόμενο διάστημα, εκτιμάται ότι οι εργασίες κατεδάφισης θα αρχίσουν περί τα μέσα Οκτωβρίου. Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόκειται για πολυκατοικίες που έχουν εκκενωθεί πλήρως.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα