Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
15/09/2023

O Υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε Διυπουργική Σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συγκάλεσε σήμερα Διϋπουργική Σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εργασίας, Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, του Βοηθού Αρχηγού για την προστασία των συνόρων, Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων/ Υφυπουργείου, με στόχο τον συντονισμό για ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών πρακτικών με λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, επίσης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου, της Νομικής Υπηρεσίας και άλλοι υπηρεσιακοί.

Η σύσκεψη αποφάσισε τη σύσταση Διατμηματικής ομάδας υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, αποτελούμενη από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων τμημάτων και υπηρεσιών με όρο εντολής την εξεύρεση πολιτικών για αποτροπή των παράτυπων ροών, αλλά και τη διαχείριση των υφιστάμενων αριθμών υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε όπως η διατμηματική ομάδα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στην εκ νέου χαρτογράφηση της παρούσας κατάστασης και διερεύνηση πρόσθετων δράσεων στους τομείς της παράνομης εργοδότησης, των κοινωνικών παροχών και της σχολικής ένταξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Πρόσθετα θα εξετάσει πολιτικές για την κοινωνική ένταξη όσων έχουν δικαίωμα παραμονής στη Δημοκρατία, με έμφαση στα άτομα που τους παραχωρήθηκε το καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Η διατμηματική ομάδα θα έχει περιθώριο περίπου ενός μήνα για να επεξεργαστεί και να υποβάλει συγκροτημένο πλάνο εισηγήσεων προς τη Διυπουργική για λήψη σχετικών αποφάσεων.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα