Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
27/05/2021 08:34:43 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

26-05-2021 18:27


Στη σπουδαιότητα του Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Η Κυβέρνηση, μέσω στοχευμένου σχεδιασμού του Εθνικού προγράμματος δράσης, θα θωρακίσει την «Κύπρο του αύριο», είπε κατά την παρουσίαση του σήμερα το απόγεμα σε εκδήλωση της ΣΕΚ. Πρόσθεσε ότι θα θωρακιστεί ανταγωνιστικά, θα διέπεται από εκσυγχρονιστικούς μηχανισμούς, θα ενισχύσει τις επιδόσεις της στην πράσινη οικονομία, θα αναβαθμίσει τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, αλλά πολύ περισσότερο θα έχει την δυνατότητα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους ίδιους τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρουσίασης ο Υπουργός ανάφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚ για την παρουσίαση του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στους τομείς που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είπε ότι αφορά ένα εθνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συσταθεί με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σημειώνοντας ότι «είναι και υποχρέωση μας και εξαιρετικά χρήσιμο να γίνουν κοινωνοί των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Χαιρέτισε την πολύ θετική στάση της ΣΕΚ η οποία, όπως είπε, «έχει δηλώσει απερίφραστα τη στήριξη της στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα τα έργα και οι υποδομές, αλλά και κυρίως οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των συγκεκριμένων κονδυλίων».

Σημείωσε ότι στο περιθώριο της παρουσίασης συζητήθηκαν και οι οραματισμοί του Υπουργείου Εσωτερικών για την περιτειχισμένη πόλη της Λευκωσίας.

Ανακοινώσαμε στη ΣΕΚ είπε ο Υπουργός ότι «σήμερα ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας να προχωρήσει σε μια πρόσθετη ανάπλαση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο και την ονοματολογία τεσσάρων νησίδων που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε μια πλατεία. Ανάφερε ότι η εισήγηση είναι να ονομαστεί ως «Πλατεία Δικαιοσύνης» μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο τιμώντας, όπως τόνισε, ανθρώπους που υπηρέτησαν την Κυπριακή Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα τον Κρίτωνα Τορναρίτη, τον Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη αλλά και την αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη.

«Είναι αυτά τα έργα που βοηθούν στην ανάπλαση της πόλης μας, την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας, μαζί με όλα εκείνα τα έργα υποδομής τα οποία η Κυβέρνηση προωθεί στο σύνολο της επικράτειας, προεξάρχουσας της πολύ μεγάλης προσπάθειας με τη στεγαστική πολιτική που συνιστά μια ολιστική αναβάθμιση της υπαίθρου μας» κατέληξε ο Υπουργός.


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα