Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
26/05/2021 07:18:20 AM

Υπογράφηκε συμβόλαιο για την αναδόμηση πολυκατοικιών σε Κυβερνητικό οικισμό στον Στρόβολο24-05-2021 15:24
Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνει ότι σήμερα το μεσημέρι υπεγράφη το Συμβόλαιο για το Έργο: «Αναδόμηση δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, στη Λευκωσία», στον χώρο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Το Συμβόλαιο υπογράφτηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κ. Κυριάκο Κούνδουρο, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, και από τον Τεχνικό Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας ZEMCOConstructionLtdκ. Μάριο Μιχαηλίδη, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €2.269.904,16 συν Φ.Π.Α. Οι κατασκευές αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 18 μηνών.

Σημειώνεται ότι η Αναδόμηση των δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ προέκυψε μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος «Αναδόμηση, Επιδιόρθωση/ Ενίσχυση και Ριζική Βελτίωση κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 2000.

Στο Πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται οκτώ Κυβερνητικοί Οικισμοί: Πάνω Λακατάμια, Στρόβολος ΙΙ, Άγιος Παύλος και Άγιος Μάμας στη Λευκωσία, Άγιοι Ανάργυροι Ι στη Λάρνακα και Άγιος Αθανάσιος, Μακάριος ΙΙΙ και Λινόπετρα στη Λεμεσό. Οι πιο πάνω Οικισμοί περιλάμβαναν συνολικά 184 πολυκατοικίες και 2655 κατοικίες.

Στα πλαίσια του πιο πάνω Προγράμματος, κατόπιν Υπουργικών Αποφάσεων, υλοποιήθηκαν έργα της τάξης των €140 εκ., με την ανέγερση 45 πολυκατοικιών και 187 κατοικιών και την επιδιόρθωση/ριζική ενίσχυση 50 πολυκατοικιών και 2.200 κατοικιών.

Στο παρόν στάδιο προγραμματίζεται η ανέγερση οκτώ πολυκατοικιών (μια στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, 5 στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας και δυο στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι), καθώς και η επιδιόρθωση 96 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ και 50 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Τμήματος, τα εν λόγω έργα αναμένεται ότι θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στη χρονική περίοδο 2021-2024. Επίσης στα πλαίσια του ιδίου Προγράμματος βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης η ανέγερση πέντε πολυκατοικιών και η επιδιόρθωση 95 κατοικιών.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα