Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
04/06/2021 07:10:21 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο

03-06-2021 18:48


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Βηρυτό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νουρής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Λιβάνου κ. Mohammed Fahmi, κατά την οποία ανασκόπησαν διμερή θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την πρόθεση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη στοχευμένη παραχώρηση βοήθειας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναστήλωση πληγέντων και κατεστραμμένων υποδομών κοινής ωφελείας κατά την έκρηξη στο λιμάνι της Βυρητού τον περασμένο Αύγουστο.

Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα Ταχείας Δραστηριοποίησης Ξένων Εταιρειών τρίτων χωρών που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και στο οποίο ήδη συμμετέχουν Λιβανικές εταιρείες.

Ο Λιβανέζος Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την Κυπριακή Κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ενέργειες αυτές απηχούν τα αισθήματα των δυο φίλων λαών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βηρυτό, ο κ. Νουρής συναντήθηκε επίσης και με τον Στρατηγό Abbas Ibrahim, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης του Λιβανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Συζήτησαν κυρίως θέματα που αφορούν στη μετανάστευση, σε συνέχεια της τελευταίας επίσκεψης του Στρατηγού στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο αυθημερόν.


(EΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα