Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/05/2021 08:44:35 AM

Βουλευτικές Εκλογές 2021 – Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογής Δρα Κώστα Κωνσταντίνου για την έναρξη της ψηφοφορίαςΣτις 7:00 π.μ. άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 557,836 πρόσωπα. Παρατηρήθηκαν μεμονωμένα θέματα αναφορικά με την προσέλευση μικρού αριθμού βοηθών υπαλλήλων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους οικείους Εφόρους με την αναπλήρωσή τους.

Οι κάλπες άνοιξαν και στα 1.150 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα έξι εκλογικά κέντρα της Ελλάδας. Επίσης, ξεκίνησαν το έργο τους τα εννέα κινητά εκλογικά κέντρα, που περιλαμβάνουν τους εκλογείς, που έχουν εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο, οι οποίοι αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19. Οι εκλογείς αυτοί ανέρχονται σε 91.

Στις 10:00 π.μ. αναμένεται να ανοίξουν και οι τέσσερις κάλπες στο Λονδίνο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μετά από διακοπή μιας ώρας, θα επαναρχίσει η ώρα 1:00 μ.μ. και θα λήξει στις 6:00 μ.μ., οπότε θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό.

Ως Γενικός Έφορος Εκλογών καλώ όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με υπεύθυνο τρόπο την επιλογή τους.

Θα είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Εύχομαι καλή ψήφο σε όλους.

Για το βίντεο της δήλωσης του Γενικού Εφόρου Εκλογών, πατήστε εδώ.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα