Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
09/06/2021 08:36:45 AM

Το ΣτΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία συνδιοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Artificial Intelligence – Intelligent Politics: Challenges and Opportunities for Media and Democracy»
01-06-2021 12:43

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), συνδιοργανώνουν στις 10-11 Ιουνίου 2021, στη Λευκωσία, το διαδικτυακό Συνέδριο Υπουργών αρμόδιων για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Κοινωνία της Πληροφορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Artificial Intelligence – Intelligent Politics: Challenges and Opportunities for Media and Democracy».Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής θα προεδρεύσει των εργασιών ως Υπουργός της φιλοξενούσας χώρας. Χαιρετισμό θα απευθύνει, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.

Οι θεματικές του Συνεδρίου είναι τέσσερις: Οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην ελευθερία έκφρασης, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον των μέσων και της πληροφορίας, η ανάληψη δράσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, και η ανθεκτικότητα των πλαισίων προστασίας της ελευθερίας έκφρασης σε περίοδο κρίσης.

Εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών θεσμών, νομικοί και ακαδημαϊκοί, θα προβούν σε παρουσιάσεις στο πλαίσιο συζήτησης της κάθε θεματικής, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση αντίστοιχων ψηφισμάτων. Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κόκκινος θα παρουσιάσει το ψήφισμα της πρώτης θεματικής. Στο τέλος του συνεδρίου θα υιοθετηθεί η «Διακήρυξη της Λευκωσίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και τις θεματικές του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα https://www.coe.int/en/web/freedom-expression/media2021nicosia.

Σημειώνεται ότι όλες οι εργασίες του Συνεδρίου με εξαίρεση τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Υπουργών (11 Ιουνίου) θα μεταδίδονται ζωντανά (live streaming). Ο σχετικός σύνδεσμος θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο στηρίζει η Cyta Business.

(ΑΑ/ΕΚ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα