Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
13/10/2022

Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων

13-10-2022 14:03

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής αναχωρεί σήμερα το βράδυ για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου 2022.

Στα πλαίσια του Συμβουλίου, η Τσέχικη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, θα παρουσιάσει την πρόοδο και την πορεία των εργασιών που αφορούν στα θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Παράλληλα οι Yπουργοί θα συζητήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική οδό των Δυτικών Βαλκανίων, απ’ όπου οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος, καθώς επίσης και για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Νουρής θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των MED5 στην Κύπρο, ενώ θα θέσει ενώπιον του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πρόταση της Κύπρου για μελέτη του ενδεχομένου τροποποίησης του μηχανισμού υποβολής αιτημάτων ασύλου ώστε αυτά να υποβάλλονται εκτός της ΕΕ, είτε στις χώρες καταγωγής, είτε διέλευσης των μεταναστών πριν την άφιξη τους σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου 2022.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα