Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/06/2023 02:17:21 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παγκύπριας Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών

30-06-2023 13:54

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους της Παγκύπριας Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των ζητημάτων που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στις παραλίες από τους ναυαγοσώστες των Επαρχιακών Διοικήσεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία των οργανωμένων παραλιών.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ αναφέρθηκαν τρόποι επίλυσης, αλλά και τρόποι βελτίωσης της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να δοθεί έμφαση στις παραλίες με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αξιολόγηση των αναγκών των Επαρχιακών Διοικήσεων σε ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και η άμεση προώθηση της αγοράς του αναγκαίου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων μηχανοκίνητων μέσων διάσωσης, με στόχο την επίτευξη και διασφάλιση υψηλού επιπέδου ναυαγοσωστικών υπηρεσιών για τους λουόμενους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επiσήμανε, τέλος, τη σημασία της συνεργασίας και της συνεχούς επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των ναυαγοσωστών που στελεχώνουν τις Επαρχιακές Διοικήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και ναυαγοσωστικής προστασίας στις παραλίες.

(ΕΦυς/ΝΓ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα