Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
28/11/2021

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών





28-11-2021 12:16

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, μετά το εθνικό μνημόσυνο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων αγωνιστών της Κυπερούντας κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και των εν ειρήνη αποβιωσάντων, προέβη σε δηλώσεις.

«Σήμερα τιμήσαμε τους πεσόντες, τους αποθανόντες, αλλά και τους αγνοουμένους της ηρωοτόκου Κοινότητας της Κυπερούντας, ανθρώπων οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα με τη θυσία τους αυτό που όλο το σύνολο του κυπριακού ελληνισμού έχει επιδείξει σε όλους τους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας. Ότι δηλαδή δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε για την ελευθερία αυτής της πατρίδας», είπε ο Υπουργός.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές που η χώρα μας περνά με την εντεινόμενη τουρκική αδιαλλαξία και την προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλει τη διχοτόμηση στην χώρα μας, είναι όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη, μέσα από αυτά τα μνημόσυνα και αυτές τις εκδηλώσεις, να στείλουμε ακριβώς το μήνυμα της ενότητας και της συμπαράταξης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Νουρής. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχει ξεκάθαρα διατρανώσει τη θέση μας για αποφασιστικότητα επιστροφής στο τραπέζι του διαλόγου, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος».

Τόνισε ότι «οφείλουμε στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατ’ ελάχιστον, πέραν από την τιμή της μνήμης τους, να μεταλαμπαδεύσουμε ακριβώς αυτή τους θυσία στις νεότερες γενιές για να είναι φάρος, σημαία και λάβαρο για όλους εμάς στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της πατρίδας».

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα