Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
28/06/2023

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τη στεγαστική πολιτική

28-06-2023 15:25

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Στέφανο Στεφάνου, καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος, για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της υπό διαμόρφωση στεγαστικής πολιτικής του κράτους.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τον στόχο της Κυβέρνησης, που είναι «μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, να δημοσιοποιήσουμε» όπως είπε, «μια ενιαία στεγαστική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα».

Χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πολύ εποικοδομητική και σημείωσε πως «το ΑΚΕΛ ήρθε με πάρα πολλές προτάσεις, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι προτάσεις που και εμείς επεξεργαζόμαστε.

Ενημέρωσε ο κ. Ιωάννου πως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση όπως διευθετηθεί, για τις επιμέρους προτάσεις, συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο, μεταξύ Υπουργείου και ΑΚΕΛ, για να δοθούν και περισσότερα δεδομένα.

Υπάρχει μια συναντίληψη όσον αφορά τις πλείστες των προτάσεων, πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και ανέφερε παραδείγματα, όπως είναι η ανάγκη για ενιαίο φορέα στέγασης, η ανάγκη για αξιοποίηση γης, που είναι αναξιοποίητη στο κέντρο των πόλεων, είτε με κίνητρα είτε με φορολόγηση.

Ο Υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι συζητήθηκε και το θέμα του ρόλου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, το οποίο πρέπει να εξεταστεί, όπως σημείωσε, με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Ευχαρίστησε, κλείνοντας, τον Γενικό Γραμματέα για την πρωτοβουλία τους να επεξεργαστούν ως ΑΚΕΛ προτάσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος. «Η δέσμευσή μας ως Κυβέρνηση είναι ότι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα έχουμε μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, η οποία θα είναι δυναμική και με την πάροδο των μηνών θα βελτιώνεται και θα αναπτύσσεται», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, στις δικές του δηλώσεις ευχαρίστησε τον Υπουργό που ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για ακόμα μια συνάντηση για το θέμα του στεγαστικού. Ενημέρωσε ότι το ΑΚΕΛ έχει ολοκληρώσει μια δίμηνη εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε σε ενδιαφερομένους τις προτάσεις του για το στεγαστικό, ενώ παράλληλα εισάκουσε εισηγήσεις και προβληματισμούς. Αφού χαρακτήρισε και ο ίδιος εποικοδομητική τη συνάντηση, ενημέρωσε πως με τον Υπουργό συζητήσαν ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη κρατική στεγαστική πολιτική.

«Συζητήσαμε θέματα για διαμόρφωση ενός φορέα που θα επεξεργάζεται τη στρατηγική, θα λειτουργεί συντονιστικά και θα ελέγχει την εφαρμογή στεγαστικών πολιτικών προγραμμάτων και δράσεων. Σταθήκαμε ιδιαίτερα στο θέμα της αλλαγής καθεστώτος του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι θα επανέλθουν για να καταθέσουν προτάσεις στην προσπάθεια «να λειτουργήσουμε δημιουργικά και βοηθητικά προς την υλοποίηση του στόχου για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη κρατική πολιτική», όπως είπε.

(ΕΦυς/ΜΒ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα