Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
05/10/2021 07:15:03 AM

O Υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη των MED5

04-10-2021 18:12Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή συγκλήθηκε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη των MED5.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των πέντε μεσογειακών κρατών μελών πρώτης γραμμής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενόψει του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021. Τονίστηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς των MED5 η ανάγκη της συνέχισης των διαπραγματεύσεων προκειμένου άμεσα να καταλήξουμε σε ένα κοινό σύστημα Ασύλου και Μετανάστευσης.

O Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε, επίσης, τους MED5 για την πρόσφατη επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κας Ύλβας Γιόχανσον στην Κύπρο, κατά την οποία η Επίτροπος ενημερώθηκε και για τις θέσεις των MED5 οι οποίες διαλαμβάνουν:

(α) Λήψη μέτρων για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εποπτείας της πράσινης γραμμής,

(Β) Ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σύναψη συμφωνιών επιστροφών με ασφαλείς τρίτες χώρες και

(γ) Υιοθέτηση μηχανισμών για αποτελεσματικές διαδικασίες επιστροφών.

Oι Υπουργοί των MED5 συμφώνησαν όπως οι συγκεκριμένες θέσεις προταχθούν στο επερχόμενο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.


(ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα