Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο ΕσωτερικώνΝίκος Φ. Νουρής

Ο Νίκος Νουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία.
Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου όπως και αριθμού άλλων Επιτροπών στο Συμβούλιο Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Πρόσθετα ασχολήθηκε με θέματα ανάπτυξης του αστικού κέντρου της πρωτεύουσας, θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

Το 2013 εξελέγη ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Διετέλεσε ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΣΥ στις Επιτροπές Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών. Συμμετείχε επίσης στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Υγείας και Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και μέλος του Πολιτικού αλλά και του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό και συμμετείχε σε διάφορα οργανωμένα σύνολα και ΜΚΟ. Διετέλεσε για σειρά ετών Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και αριστίνδην μέλος στο ίδρυμα Medic Alert. Ήταν επισκέπτης καθηγητής Φαρμακολογίας στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick.

Διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Κώστα Μεγάλεμου και έχει δύο παιδιά, τον Φίλιππο και την Αριάνα.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα