Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο ΕσωτερικώνΟ Δρ Κώστας Α. Κωνσταντίνου είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στη Γεωλογία, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διδακτορικού τίτλου στην Υδρογεωλογία από το Πανεπιστήμιο Πατρών, διπλώματος σε θέματα Ανάπτυξης, Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, καθώς επίσης εξειδίκευσης σε θέματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Συστημάτων από την Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Το 1988 εργοδοτήθηκε σε γεωτρητική εταιρεία, ως επιβλέπων γεωλόγος και από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2020 εργάστηκε στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπου μετά από σειρά θέσεων που υπηρέτησε, από το 2015 ήταν αρχικά Αναπληρωτής Διευθυντής και στη συνέχεια Διευθυντής του Τμήματος. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 προάχθηκε σε Γενικό Διευθυντή, οπότε τοποθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την πολυετή υπηρεσία του έχει συντονίσει σειρά ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων σε συνεργασία με ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυρίως στον τομέα των υδατικών πόρων και του γεωπεριβάλλοντος, ενώ για σειρά ετών συντόνιζε όλες τις δράσεις του κράτους που αφορούν τους ορυκτούς και υπόγειους υδατικούς πόρους, το γεωλογικό περιβάλλον και τους γεωκίνδυνους.

Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών ανακοινώσεων και διετέλεσε πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Γεωπάρκου Τροόδους, του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης των Ορυκτών Πόρων, της Τεχνικής Επιτροπής Αποκατάστασης Εγκαταλελειμμένων Μεταλλείων, καθώς επίσης μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Γεωλογικών Υπηρεσιών (EuroGeoSurveys), της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων, της Συμβουλευτικής Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτων, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διεθνή Ένωση Γεωεπιστημών (IUGS), εθνικό σημείο επαφής της Διακυβερνητικής Ομάδας για το τσουνάμι της UNESCO, κ.α..

Γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς στις 9 Σεπτεμβρίου 1963, είναι νυμφευμένος με τη Βάσω Κουντούρη Κωνσταντίνου και έχουν δύο θυγατέρες, τη Μαριαλένα και τη Χαρά.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα