Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών

3.2 ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ( ΚΥ.Π.Ε. )
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΚΥΠΕ)


Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (
www.cna.org.cy) είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και η λειτουργία του ρυθμίζεται από τον περί Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Νόμο.

Αποστολή του ΚΥΠΕ είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Κύπρο και στο εξωτερικό για ευρύ φάσμα θεμάτων, ως δημόσια υπηρεσία ενημέρωσης. Στο πλαίσιο της αποστολής του, το Πρακτορείο μεταδίδει ειδήσεις στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά, διαθέτει φωτογραφικό υλικό στον εγχώριο τύπο, ενώ παράλληλα σκοπεύει, με την εισαγωγή νέας τεχνολογίας, να είναι σε θέση να μεταδίδει και οπτικοακουστικό υλικό (χρήση πολυμέσων).


Το ΚΥΠΕ, ως εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, προσφέρει υπηρεσίες που απευθύνονται όχι μόνο στα τοπικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, αλλά και στους Κύπριους της διασποράς, καθώς και σε συνδρομητές επί πληρωμή, στους οποίους περιλαμβάνονται εκτός από τον εγχώριο Τύπο, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ξένες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο και στο εξωτερικό και κυβερνητικές και πολιτειακές υπηρεσίες στην Κύπρο.


Το ΚΥΠΕ αποτελεί βασική πηγή πληροφόρησης των ανά τον κόσμο διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ειδήσεις του αξιοποιούνται από αυτές για ενημέρωση κυβερνητικών αξιωματούχων, βουλευτών και άλλων προσωπικοτήτων, καθώς και για έκδοση δελτίων Τύπου σε διάφορες γλώσσες.


Το ΚΥΠΕ είναι μέλος του Παγκόσμιου Κογκρέσου Πρακτορείων Ειδήσεων (WCNA), της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), της Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων της Μεσογείου (ΑΜΑΝ) και της Ένωσης Πρακτορείων Ειδήσεων Βαλκανίων και Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (ABNA-SE).
29/10/2012

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα