Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών

Εκστρατεία ενημέρωσης για αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης


Η αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, στη βάση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ως μέτρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, είναι η ενημέρωση των επίδοξων μεταναστών πριν εκκινήσουν το ταξίδι της παράτυπης μετανάστευσης.

Επομένως, έχει σχεδιαστεί και ξεκινήσει, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει καμπάνια στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ίδιες τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.

Μέσω της εκστρατείας, μεταξύ άλλων:
● Παρουσιάζονται οι κίνδυνοι της παράτυπης μετανάστευσης και αναδεικνύεται η ρεαλιστική εικόνα της μεταναστευτικής κατάστασης στην Κύπρο μέσα από αυθεντικές ιστορίες μεταναστών, συνεντεύξεις λειτουργών, ακριβείς αριθμούς και έγκυρα στοιχεία.
● Δίδονται ορθές πληροφορίες σχετικά με το μεταναστευτικό και το σύστημα ασύλου στην Κύπρο.
● Αναφέρονται οι μύθοι και τα ψέματα των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, παρουσιάζοντας ψευδώς την Κύπρο, ως πρώτο ενδιάμεσο προορισμό, με προοπτική μετάβασης σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Αποτέλεσμα αυτής της παραπληροφόρησης των κυκλωμάτων, είναι μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών να «παγιδεύονται» στην Κύπρο, αγνοώντας το ότι η Κύπρος είναι νησί και χώρα, όπου δεν εφαρμόζεται το κεκτημένο του «Σένγκεν».

Η εκστρατεία επικεντρώνεται στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής (π.χ. Νιγηρία), από όπου, βάσει στοιχείων, υπάρχει αυξημένος αριθμός παράτυπων μεταναστών.

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας, πατήστε εδώ.

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα