Πολιτική Άμυνα


Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, από χθες 24/08/2023, είναι φτωχότερη, μετά την απώλεια του Ανώτερου Λειτουργού μ. Νικόλα Πάρη.

Ο μ. Πάρης προσλήφθηκε στην Πολιτική Άμυνα τον Ιούνιο του 2002 και υπηρέτησε την Δύναμη για πάνω από 21 χρόνια με ζήλο, συνέπεια, αφοσίωση και πάντα με γνώμονα τη βοήθεια προς τους συναδέλφους του αλλά και τον συνάνθρωπο. Ήταν ένα άριστος χαρακτήρας που – μεταξύ άλλων - ξεχώριζε για την πραότητα, την ειλικρίνεια και την ευθύτητα του.

Αρχικά υπηρέτησε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας ως Λειτουργός, όπου αργότερα προήχθη σε Αναπληρωτή Διευθυντή και μετέπειτα σε Διευθυντή. Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως Διευθυντής στην Γενική Διοίκηση, αναπληρώνοντας τον εκάστοτε Διοικητή εν τη απουσία του.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ασχολήθηκε με θέματα Διαχείρισης καταστροφών, προστασίας υποδομών ζωτικής σημασίας, αξιολόγησης κινδύνου, σχεδιασμού αντιμετώπισης καταστροφών, λειτουργία περιφερειακών σταθμών Πολιτικής Άμυνας, στρατολόγησης εθελοντών και υπόχρεων μελών, προετοιμασίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μέλη της Πολιτικής Άμυνας, ευρωπαϊκά θέματα, θέματα που άπτονταν της συνεργασίας της Δύναμης με άλλες κυβερνητικές και μη υπηρεσίες/οργανισμούς. Επίσης συμμετείχε με επιτυχία σε αρκετές εκπαιδεύσεις του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ αλλά σε πολλές ασκήσεις ευρωπαϊκού επιπέδου.

Εμείς, το προσωπικό και η Διοίκηση της υπηρεσίας, που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλο είναι το κενό που αφήνει πίσω του, αφού θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως τράπεζα γνώσεων. Το γραφείο του ήταν πάντοτε ανοικτό και ο ίδιος πρόθυμος να μας ενημερώσει για τα θέματα της αρμοδιότητας του αλλά και να μας συμβουλεύσει μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες του.

Τα τελευταία χρόνια παρόλες τις περιπέτειες της υγείας του, προσπαθούσε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την Υπηρεσία, στο έπακρο και προετοιμαζόταν για την συνταξιοδότηση του στις αρχές του 2024, κάτι που δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Φίλε Νικόλα αιωνία σου η μνήμη!!!
Share