Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
22/08/2023

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για την παράνομη διαμονή αλλοδαπών σε οικιστικό συγκρότημα στη Χλώρακα

22-08-2023 17:59

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα του οικιστικού συγκροτήματος St Nicholas στη Χλώρακα, σύμφωνα με τη διαδικασία που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου παρευρέθηκαν, μαζί με τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, στο υπό αναφορά συγκρότημα και κατέγραψαν 81 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να διαμένουν στα εν λόγω διαμερίσματα.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται τόσον αιτητές ασύλου, όσο και κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας συριακής καταγωγής. Από το σύνολο των προσώπων, 23 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας άμεσης εξέτασης των αιτήσεών τους κατά το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, στην πλειοψηφία τους τα υπόλοιπα πρόσωπα ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν στις επόμενες μέρες και να εξεύρουν άλλο χώρο διαμονής.

Σημειώνεται ότι υπήρξε και μια περίπτωση προσώπου το οποίο διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στην Δημοκρατία και για το οποίο θα ενεργοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για απέλασή του.

Η πιο πάνω πρακτική θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης με τον εντοπισμό τυχόν άλλων προσώπων.

(ΕΦυς/ΑΦ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα