Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
03/03/2022

Ο Υπουργός Εσωτερικών στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

03-03-2022 16:00

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο θα απασχολήσει η υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς επίσης και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόσο σε Ουκρανούς πρόσφυγες όσο και στα γειτονικά κράτη μέλη που σήμερα δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό.

Στα πλαίσια του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συνυπογράψει με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Fabrice Leggeri το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης, στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Leggeri στην Κύπρο. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενίσχυση της υποστήριξης που ο Οργανισμός παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία με την απόσπαση πρόσθετων εμπειρογνωμόνων στον τομέα των επιστροφών και της εξακρίβωσης στοιχείων Υπηκόων Τρίτων Χωρών, τη διενέργεια τακτικών πτήσεων επαναπατρισμού με πλήρη ανάληψη του κόστους από τον FRONTEX, αλλά και την τεχνική υποστήριξη για την αναβάθμιση ή την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και των επιστροφών.

Πρόσθετα ο κ. Νουρής θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βέλγο ομόλογό του για συντονισμό των ενεργειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων επιστροφών υπηκόων του Κογκό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 5ης Μαρτίου 2022.

(ΕΦυς/ΜΓ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα