Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
17/04/2024

Κύκλο συναντήσεων με τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης ξεκινά ο Υπουργός ΕσωτερικώνΣειρά συναντήσεων με όλα τα Προσωρινά Συμβουλευτικά Συμβούλια (ΠΣΣ) των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) ξεκίνησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενόψει της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 1η Ιουλίου. Κατά τις συσκέψεις, γίνεται ανασκόπηση της μέχρι τώρα υλοποίησης των διεργασιών, ενώ εξετάζεται η πορεία εφαρμογής των εκκρεμοτήτων. Ο κύκλος επαφών άρχισε σήμερα με το Προσωρινό Συμβούλιο του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μεταφορά του προσωπικού από τις υφιστάμενες πολεοδομικές και οικοδομικές αρχές στη Διεύθυνση Αδειοδότησης του ΕΟΑ, καθώς και τα ζητήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η αρχή των επαφών γίνεται με τον ΕΟΑ Λευκωσίας, ο οποίος βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο υλοποίησης των εκκρεμοτήτων. Στόχος των συναντήσεων, είπε, είναι να γίνει μια ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών από όλα τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια.

Πρόσθεσε πως έχουν επίσης προγραμματιστεί περιφερειακές συναντήσεις με Κοινότητες, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν εφαρμοστεί αυτά που είχαν καταγραφεί, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διεργασίες για ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις περιπτώσεις όπου θα αποδειχθεί ότι παράτυπα έγιναν πιστοποιήσεις των στοιχείων πολιτών για τη μετακίνηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων σε άλλους Δήμους ή Κοινότητες, ο κ. Ιωάννου είπε ότι, μετά τον έλεγχο που θα γίνει, εκεί και όπου υπάρχουν παρατυπίες θα καταγγελθούν.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα