Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
01/11/2022

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας στην Κύπρο

01-11-2022 17:46

Την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών είχε στόχο η διήμερη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, 31 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2022.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη, συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Δρ Κώστα Κωνσταντίνου και υπηρεσιακούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπηρεσία Ασύλου, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, αλλά και εκπροσώπους από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όπως την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου, στις δύο χώρες.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε από την κάθε χώρα η τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της παράτυπης μετανάστευσης, λόγω των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών. Περαιτέρω, έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που παρουσιάζονται λόγω των υπέρμετρων πιέσεων, που δέχονται οι δυο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», όπως και τα Κέντρα Φιλοξενίας Κοφίνου και Λίμνες, καθώς και τον Χώρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών στη Μενόγεια. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων, υπό την εποπτεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας της Ελλάδας συμφώνησαν στη διεύρυνση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων των δυο χωρών, για ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών, καθώς επίσης και σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα που εμπίπτουν στο τομέα αρμοδιότητάς τους.

(ΕΦυς/ΙΚ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα