Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
18/11/2022

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετέχει στην 3η Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Νέο Δελχί

18-11-2022 10:35

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής συμμετέχει στις διήμερες εργασίες της 3ης Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί της Ινδίας με τη συμμετοχή πέραν των 70 χωρών αλλά και παγκοσμίων θεσμών.

Κατά τη σημερινή του παρέμβαση στις εργασίες του συνεδρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε για τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση και την εφαρμογή του πλαισίου ελέγχου και καταπολέμησης της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών και αναφέρθηκε στα μέτρα και τους μηχανισμούς που υιοθετήθηκαν και οι οποίοι έχουν επανειλημμένα αξιολογηθεί θετικά από την Επιτροπή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόσθετα, ο κ. Νουρής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράνομη διακίνηση και εμπορία πολιτιστικών αγαθών, ως πηγή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την ως σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπογράμμισε δε τη σημασία εφαρμογής μέσων, όπως η Σύμβαση της Λευκωσίας για τα αδικήματα που αφορούν τα πολιτιστικά αγαθά, η οποία υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2017 και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της καταστροφής και του παράνομου εμπορίου πολιτιστικών αγαθών, παγκοσμίως.

(ΕΦυς/ΜΓ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα