Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
10/04/2024

Η επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας στο επίκεντρο διμερών επαφών του Υπουργού Εσωτερικών σε Δανία, Τσεχία και ΕλλάδαΗ πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της Συρίας και αποχαρακτηρισμό συγκεκριμένων περιοχών στη χώρα, στη βάση των σημερινών πραγματικοτήτων, θα βρεθεί στο επίκεντρο των διμερών επαφών που θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα στις 10, 11 και 12 Απριλίου, αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις, αναμένεται, ανάμεσα σε άλλα, να εξεταστούν πρακτικοί τρόποι ώστε να αρχίσει η επί της ουσίας εξέταση των αιτήσεων ασύλου Σύρων υπηκόων, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα συριακής καταγωγής, προερχόμενα από μη ασφαλή χώρα, λαμβάνουν σχεδόν αυτόματα καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας σε οποιαδήποτε χώρα. Ο κ. Ιωάννου θα μεταφέρει τη θέση ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να καθοριστούν αυστηρά κριτηρίων, που θα επιτρέπουν στα κράτη να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασύλου Σύρων που πληρούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί αύριο για την Δανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της χώρας κ. Kaare Dybvad Bek, καθώς και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και του Συμβουλίου Εφέσεων για τους Πρόσφυγες. Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Τσεχία, όπου θα συναντηθεί με τον Τσέχο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κ. Vít Rakušan. Τέλος, την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο κ. Ιωάννου θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα