Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
21/08/2022

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Κωνσταντίνου στην αθλητική διοργάνωση εις μνήμη του Νέαρχου Κληρίδη, στον Αγρό

21-08-2022 20:47

Με ξεχωριστή χαρά παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στην αθλητική αυτή γιορτή, αφιερωμένη στη μνήμη του Νέαρχου Κληρίδη. Μιας εξέχουσας και φωτισμένης προσωπικότητας, το όνομα της οποίας συνδέθηκε με ένα πλούσιο έργο, ανάμεσα σε άλλα, στους τομείς της εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας και της λαογραφίας.

Έργο το οποίο καταξιώθηκε αναγνώρισης και αξιοποίησης πέραν των στενών ορίων της Κύπρου, τιμώντας στο πλαίσιο αυτό τη γενέτειρά του, τον Αγρό, και εν γένει την πατρίδα μας.

Αναμφίβολα, ο Νέαρχος Κληρίδης αποτελεί ισχυρό πρότυπο θέλησης και αγωνιστικότητας ενάντια στις όποιες δυσκολίες, ως επίσης προσφοράς στον τόπο και τον συνάνθρωπο.

Μέσα από την προβολή και σύνδεση του παραδείγματός του με την αθλητική αυτή διοργάνωση, προάγονται οι ευγενείς αρχές και αξίες, που ακολούθησε ο ίδιος στη ζωή του, ως επίσης τα ιδεώδη του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα και η αριστεία.

Τις αρχές, αξίες, ιδεώδη αλλά και πρότυπα, όπως του Νέαρχου Κληρίδη, θέτει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της η Κυβέρνηση, επιδιώκοντας μέσα από στοχευμένες δράσεις να καταστούν βίωμα τόσο για τους νέους μας όσο και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Είναι υπό το πρίσμα αυτό και αναγνωρίζοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις συμβαδίζουν με τη βούληση και στρατηγική προσέγγιση της Πολιτείας για την προώθηση και τη στήριξη του αθλητισμού, που η παρούσα διοργάνωση έτυχε της οικονομικής στήριξης της Κυβέρνησης, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Φίλες και φίλοι,

Ο δρόμος της ζωής του Νέαρχου Κληρίδη, όπως και οι αγώνες δρόμου που παρακολουθήσαμε, αποτελούν ένα ισχυρό μήνυμα πως, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, δεν μπορούμε να παύσουμε να προσπαθούμε. Να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, να ξεπερνούμε εμπόδια, να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και να θέτουμε καινούριους. Και στο τέλος να βγαίνουμε νικητές.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα μας δώσατε όλοι εσείς, οι μικροί και μεγάλοι δρομείς, που αγωνιστήκατε σήμερα.

Σας συγχαίρω όλους θερμά.

Φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού και το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου», για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής, ως επίσης τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της όλης προσπάθειας, που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια επιτυχούς διοργάνωσης.

Προτού όμως ολοκληρώσω, θα ήθελα να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στο Σωματείο «Περικλής Δημητρίου», που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό, την κοινωνία και τον τόπο μας γενικότερα. Προσφορά για την οποία συγχαίρω τον Πρόεδρο και τα μέλη του παρόντος αλλά και των προηγούμενων Συμβουλίων.

Εύχομαι σύντομα η δράση του, όπως και η σημερινή διοργάνωση, να μπορεί να συνδεθεί με ένα μαραθώνιο δρόμο στην Κερύνεια, όπου ο αείμνηστος Περικλής Δημητρίου πέτυχε την τελευταία του νίκη σε μαραθώνιο δρόμο, το 1966, τερματίζοντας στο Δημητριάδειο στάδιο.


(Εφυς/ΜΒ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα