Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
22/11/2022

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού

21-11-2022 15:57

Ως άκρως αναπτυξιακό και με κοινωνικό πρόσωπο, χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, για το 2023.

O Υπουργός Εσωτερικών, μετά το πέρας της παρουσίασης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2023, αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2023-2025 (βλ. παρουσίαση εδώ), στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Αναφερθείς στον προϋπολογισμό είπε πως «εάν έπρεπε να τον χαρακτηρίσω θα τον χαρακτήριζα έναν προϋπολογισμό άκρως αναπτυξιακό, έναν προϋπολογισμό που δίνει δυνατότητες στους Δήμους και τις Κοινότητες μας να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο».

Πρόσθεσε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που «έμπρακτα δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Κυβέρνησης, όσον αφορά τις προσεγγίσεις και τη στήριξη των πολιτών, και βεβαίως με μια σειρά από συγκεκριμένες αρμοδιότητες, οι οποίες γίνονται πράξη στη βάση της ωριμότητας των έργων».

Σημείωσε ότι είναι «ο προϋπολογισμός του κατ’ εξοχή πολυθεματικού Υπουργείου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, ενός Υπουργείου που είναι το πλέον πλησιέστερο προς τους πολίτες».

Εξέφρασε την εκτίμηση «ότι σήμερα, με την παρουσίαση που είχε την ευκαιρία η Επιτροπή Οικονομικών να ακούσει, βεβαιώνει και πιστοποιεί ακριβώς ότι η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, στη δεκαετή της παρουσία, υλοποιεί στην πράξη αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει, είτε αφορά στον τομέα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε στον τομέα της πολεοδομικής αδειοδότησης, στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής -αναφέρομαι πάντοτε στα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών-, είτε στα θέματα των έργων και βεβαίως πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για αυτή τη χώρα». «Πολύ περισσότερο φροντίσαμε να προικοδοτήσουμε τη χώρα με το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα πολύ σημαντικό κονδύλι, το οποίο θα λειτουργήσει σαν ο συνεχιστής της προσπάθειας της αναπτυξιακής δραστηριότητας», συμπλήρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

(ΕΦυς/ΝΓ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα