Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Ασύλου

Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας


Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚεΠΥ) ΠΟΥΡΝΑΡΑ στην Κοκκινοτριμιθιά

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚεΠΥ) ΠΟΥΡΝΑΡΑ βρίσκεται στη κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς, στην επαρχία Λευκωσίας και λειτούργησε για πρώτη φορά ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής το Νοέμβριο του 2018.
Στο ΚεΠΥ ΠΟΥΡΝΑΡΑ παραπέμπονται όλα τα άτομα που εισέρχονται στη Δημοκρατία παράτυπα για σκοπούς δημόσιας ασφάλειας και υγείας για εκτέλεση των πρότυπων διαδικασιών λειτουργίας (δακτυλοσκοπήσεις, ανακριτικοί έλεγχοι, ιατρικές εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα, κ.α.).

Ο μέσος όρος διαμονής στο Κέντρο είναι περίπου 15 μέρες και στο διάστημα αυτό οι διαμένοντες δεν επιτρέπεται να διακινούνται εκτός του Κέντρου.
Στο Κέντρο παρέχονται διάφορες υπηρεσίες προς τους διαμένοντες, όπως, σίτιση, φύλαξη, εξυπηρέτηση, κοινωνική στήριξη και φροντίδα, ιατρικές υπηρεσίες, κοινωνικές δραστηριότητες και άλλα.

Το Κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης με απευθείας ανάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Ελλάδος και τη μερική στήριξη του EUAA (European Union Agency for Asylum) σε προκατασκευασμένες μονάδες, με 100% χρηματοδότηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 με χωρητικότητα μέχρι 2000 άτομα και επιπλέον χώρων έκτακτων μαζικών ροών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
(+357) 22-315449, (+357)
96-141800 – 24ωρη εξυπηρέτηση

Εκστρατεία ενημέρωσης για αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης.

e-procurement

Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη

Open Data Portal

Απογραφή Πληθυσμού 2021

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ